Pronađi posao

Ukucaj ime posla ili riječ koju želiš da se nalazi u opisu posla. Također možete pretraživati po lokaciji.

Dodaj posao

Podijeli pronađeni posao sa ostalima.


Product Owner (m/f) - Infobip BH d.o.o.
Sarajevo
Elektrotehnika i informatika
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 19.06.2018. Ističe 04.07.2018.

Detaljno

At Infobip we dream big. Last year, over half of the world’s population interacted with businesses through the Infobip platform. And we are just starting. By 2018 we want to interact with every mobile user on the earth.
Join our development forces in deploying the code that powers the performance of the Infobip platform.

Product Managers at Infobip drive vision behind:
 • Our awesome API’s, used by top messenger apps and social networks;
 • Our platform as the backbone for many of the world’s leading Mobile Operators when it comes to carrying their A2P (Application-to-Person) business;
 • Our messaging solution installed at over 150 banks;
 • Our A2P SMS spam filter used by top Mobile Operators;
 • Our solution for high-volume messaging (SMSC) deployed all around the world, making us largest proprietary telecom network in our space;
 …and we are just starting.

What you will get to do:
 • Develop a clear product vision, strategy and roadmap, having customers in mind and aligned with business objectives.
 • Share the vision of the product with all of the stakeholders (i.e. customers, management, development, marketing and sales teams), you being the subject expert point of contact for the stakeholders regarding the product.
 • Address customers’ pains, reflected in their increased product engagement.
 • Data driven requirement development (usability studies, research, market analyses, competitors’ analyses etc).
 • Spot the right opportunities for the product, ensuring they are pursued at the right time, and save company’s time and money by saying no to timewasters.
More about you:
 • Maybe you are a Product Manager at a telecom company looking for a more global challenge, or Product Owner at an IT company seeking to make bigger impact.
 • You just love products and share our passion & commitment
 • You have customer-first way of thinking
 • You are experienced in driving product strategy (perhaps in IT/telecom industries)
 • You speak fluently to engineers, business people, customers and partners alike
 • You base your insights, judgement and ability to make decisions on data
 • You are able to influence decision-making at all levels within an organisation
 • You are a self-starter with entrepreneurial spirit, excited to be a part of the next big thing at Infobip
Why our employees choose us (and stay)?
 • Cutting edge technology & processes – To us, continuous delivery and integration aren't just buzzwords. Be a part of a team that deploys something to production every 6 minutes.
 • Global products developed in-house – We depend on the quality of our in-house developed products, which is why we put so much emphasis on code quality. The fact that our products are being used by half of the world’s population means that we have to make our software platform scalable.
 • Opportunity knocks. Often . – Being a part of a growing company in a growing industry – we challenge you not to grow! Whether it’s horizontal, vertical, or angular, we want to support the path that you want to carve.
 • Learn as you grow – Starting from the Dev Campus as an onboarding program, to internal education, our 3-day Dev conference, Hackathons to attending conferences, we invest heavily in employee learning and development.
 • Pay & Perks – Competitive salary, health benefits, flexible working hours, option to work from home, expatriate compensation packages for your business trips, a team taking care of all the equipment you need, team buildings and other organised activities, a kitchen stocked with the usual suspects… Talk about a balanced lifestyle!
Visit our website and apply for this position on the following link : http://smrtr.io/DPLG

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!
Software Engineer (m/ž) - Infobip BH d.o.o.
Sarajevo
Elektrotehnika i informatika
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 19.06.2018. Ističe 04.07.2018.

Detaljno

Ko smo mi? 

Ukratko - 200 hiljada klijenata , preko 1200 zaposlenih , 56 ureda u svijetu , 300+ različitih servisa na oko 2000 servera , 500 miliona SMS poruka dnevno.

Kompanija Infobip nastala je u Vodnjanu, malom mjestu u Istri, Hrvatska, prije 12 godina. Danas brojimo 1200 zaposlenika u 56 ureda u svijetu i imamo 7 developerskih centara (Pula, Zagreb, Rijeka, Sarajevo, Beograd, St. Petersburg i Pune). Najjednostavnije rečeno, bavimo se razvojem platforme za slanje SMS poruka.

Sarajevski ured trenutno broji više od 100 zaposlenih od kojih je 30 developera i naša namjera je da u svim odjelima dobijemo nove članove koji će nam pomoći da ostvarimo svoje ciljeve. To je ujedno i razlog zbog čega često viđaš Infobip oglase. 

Trenutno komuniciramo sa 60% mobilnih uređaja u svijetu , a naša misija je da do kraja 2018. godine dotaknemo svaki mobilni uređaj na svijetu . Želiš biti dio te priče? Nastavi čitati. 

Zašto te trebamo?   

Naš tim u Sarajevu ima 30 developera koji rade na razvoju internih proizvoda. Obzirom da smo jedan od najvećih Infobip razvojnih centara, želimo preuzeti više projekata na nivou kompanije i u tome nam treba tvoja pomoć. Vodimo stabilan posao i rastemo iz godine u godinu i zato imamo potrebu za širenjem našeg tima. 

Šta ćeš raditi? 

Trenutno u Sarajevu radimo na par neovisnih projekata koji su dio Infobip platforme: Network Operations Center, VoIP platforma, Deployment manager, USSD platforma, Customer Reporting itd. Kao Softver inžinjer tvoja uloga će biti da razvijaš jedan od tih projekata , ali i da se vremenom upoznaješ sa ostalim projektima i ekipama. Za sve nove članove je definisan onboarding proces kako bi upoznavanje sa projektom i ekipom bilo što jednostavnije.

Dino, Alisa, Imer, Emir, Denis, Almir i Sale jedva čekaju da se pridružiš njima i članovima njihovih timova i pomogneš im u razvijanju najveće komunikacijske platforme .

Ko bi ti trebao/la biti? 

Idealno bi bilo da imaš 5+ godina iskustva u developmentu, ali nije neophodno. Tehnologija u kojoj si do sada radio/la nije presudna, sve dok tebi ne predstavlja problem da se prebaciš na rad u Java tehnologijama. Pored toga, bilo bi dobro da poznaješ osnove GIT, TSQL, Maven/Gradle, Spring, NodeJS, ali i React/Angular2 , ako preferiraš web development. U našoj kompaniji najviše uživaju istinski inžinjeri i strastveni zaljubljenici u nove tehnologije.  

Šta ti nudimo zauzvrat? 

Razvijamo vlastite proizvode i ne radimo outsourcing , samim time nemamo pritisak od rokova i klijenata, te imamo slobodu u kreiranju svog radnog vremena i taskova. U radu koristimo Scrum metodologiju. 

Ono što posebno njegujemo je ugodna radna atmosfera i timski rad, jer želimo da svako jutro vidimo osmijeh na tvom licu i da jedva čekaš da dođeš na posao. Nudimo mogućnost rada od kuće nekoliko dana u mjesecu, fleksibilno radno vrijeme , dodatne dane godišnjeg odmora, mogućnost učešća u vlasništvu kompanije, te mnoge druge benefite.   

Unutar development odjela imamo 7 levela i svakom članu tima je omogućeno da napreduje u skladu sa svojim ambicijama – prema ulogama Team Leada ili Division Leada, ili prema ulozi Software Architecta.

Nakon zadovoljenog probnog roka svaki inžinjer dobija edukacijski budžet koji koristi za seminare, konferencije, online kurseve, kupovinu knjiga, u skladu sa ličnim željama. 

Jednom godišnje organiziramo zajednički teambuilding na nivou kompanije pod nazivom Connect kada okupimo cijelu ekipu od više od 1000 ljudi. Cilj ovog okupljanja je prije svega da razmijenimo znanje, dobre prakse i rezultate poslovanja, te da se dobije uvid u viziju i budući smjer poslovanja kompanije. Uz to naravno ide dobra zabava i druženje. Pored toga imamo i teambuilding na nivou sarajevskog ureda, te još 3 teambuildinga na nivou svakog tima. 

Organizujemo i internu Dev Days konferenciju koja za cilj ima razmjenu znanja i iskustava u korištenju novih i postojećih tehnologija.

Svi naši uposlenici su prijavljeni na punu platu i poštujemo Zakon o Radu , tako da uz ove gore pomenute uslove, imamo sve ono što je već i određeno Zakonom o radu. 

Kako izgleda naš selekcijski proces? 

Ideja prvog intervjua je prvenstveno razmjena informacija. Želimo saznati što više o tebi, ali i omogućiti tebi da pitaš sve što te zanima. Nakon prvog intervjua, šaljemo ti zadatak koji možeš rješavati kod kuće i tako vidjeti kako zapravo izgleda ono što radimo. Nakon dobro urađenog zadatka i čisto napisanog koda, imaš još drugi intervju gdje upoznaješ kolege iz Hrvatske. I to je to. Kratko i jasno. 

Želiš biti dio naše misije? PRIJAVI SE: http://smrtr.io/DPKs  

Ako ti je i nakon ovog potrebno više informacija, naša kolegica Nadja, HR Generalist, će biti više nego sretna da odgovori na tvoja pitanja. Možeš joj se javiti na mail Nadja.Serifovic@infobip.com ili na broj +387 33 943 210.

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!
Radnik na održavanju mašina bravar-mehaničar (m/ž) - Alpina FOGS d.d. Sarajevo
Sarajevo
Ostalo
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 19.06.2018. Ističe 19.07.2018.

Detaljno

Direktor  društva  Alpina FOGS d.d. Sarajevo, u skladu sa odredbama Statuta društva , objavljuje 

O  G  L  A  S
Za popunu radnog mjesta 

Tražimo kandidata koji je spreman za nove poslovne mogućnosti i napredovanje u karijeri uz rad u dinamičnom okruženju. Pored opštih uslova koji moraju biti ispunjeni u skladu sa odredbama Zakona o radu, kandidat mora ispunjavati i posebne uslove za navedeno radon mjesto:

RADNIK NA ODRŽAVANJU MAŠINA BRAVAR-MEHANIČAR – (1 izvršioc)

OPIS POSLA
 • Stalna kontrola, održavanje i popravak mašina, opreme i objekata (preventivno i tekuće održavanje,saradnja pri generalnom remontu).
 • Mehaničko štelovanje mašina.
 • Izrada metalnih konstrukcija i održavanje alata.
 • Montaža ili saradnja pri montaži opreme.
 • Vrši i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.
 • Elektrovarenje.
Kandidati  trebaju  ispunjavati  sljedeće  uslove:
 • SSS/KV – smjer bravar, mašinski tehničar, mehaničar.
 • Specijalista za industrijske mašine (obućarska industrija).
 • Minimum tri (3) godine iskustva na istoj ili sličnoj poziciji.
 • Kandidat mora biti sposoban da samostalno dijagnosticira i odkloni kvar mašine.
 • Položen vozački ispit B kategorije (poželjno).
BROJ IZVRŠILACA: 1 /jedan/

VRSTA ZAPOSLENJA: početak na određeno vrijeme uz probni rad od  1 mjesec sa mogućnošću  prelaska na rad na neodređeno vrijeme.

Kandidati su obavezni priložiti:
 1. Kratku biografiju
 2. Poslovnu biografiju
 3. Dokaz o stručnoj spremi
Oglas ostaje otvoren 30 (trideset) dana od dana objavljivanja. Prijavu na oglas sa dokumentacijom se mogu dostaviti poštom na adresu: Alpina FOGS d.d. Sarajevo, Vrbanjuša br.25, 71000 Sarajevo
Nepotpune i nepravovremene prijave za konkurs neće se razmatrati.

Kandidati koji će biti izabrani u uži krug biće pozvani na razgovor.

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!
Komercijalista (m/ž) - TSSBIH d.o.o
Sarajevo
Komercijala i prodaja
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 19.06.2018. Ističe 19.07.2018.

Detaljno

TSS BiH sa sjedištem u Sarajevu traži komercijalistu sa poznavanjem jednog od navedenih jezika: 

 • švedski
 • njemački 
 • holandski

Osobe koje poznaju više od jednog stranog jezika imaju prednost.

Uslovi:

 • Radno vrijeme od ponedjeljka do petka (vikend slobodan)
 • Fiksna plata +  provizija
 • Iskustvo u prodaji poželjno, ali nije uslov
 • Poznavanje rada na računaru

CV slati na mail: job@tssbih.com 

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!
Osoba za rad u procesu proizvodnje-pogon Šivaona (m/ž) - Alpina FOGS d.d. Sarajevo
Sarajevo, Stari Grad
Proizvodnja
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 18.06.2018. Ističe 18.07.2018.

Detaljno

ALPINA FOGS d.d.SARAJEVO
Vrbanjuša br.45/a
S a r a j e v o

KONKURS ZA PRIJAVU NA RADNO MJESTO 

POSLODAVAC:  Alpina FOGS d.d.Sarajevo
DJELATNOST:  Proizvodnja obuće
MJESTO RADA:  Sarajevo, opština Stari Grad, Vrbanjuša br.45

BROJ TRAŽENIH UPOSLENIKA:  20

RADNO MJESTO:  u procesu proizvodnje-pogon Šivaona

RADNO ISKUSTVO:  Sa i  bez radnog iskustva 
NUDIMO: Obuku za  kandidate koji nemaju iskustvo u šivanju

Svi zainteresovani kandidati svoje prijave uz kraću biografiju  mogu slati na adresu: Vrbanjuša br.45/a, Sarajevo.

Konkurs ostaje otvoren 30 dana od dana objave.

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!
Housekeeping supervizor (m/ž) - SEIC Hospitality d.o.o.
Sarajevo
Ugostiteljstvo i turizam
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 18.06.2018. Ističe 25.06.2018.

Detaljno

Seic Hospitality doo, Hotel „Residence Inn by Marriott“ Sarajevo , Skenderija br.43 raspisuje konkurs za radno mjesto

HSK supervizor – ( m/ž)  
1 izvršitelj, Sarajevo

Opis poslova:
 • Planiranje osoblja za održavanje soba
 • Upravljanje procesom održavanja i čišćenja hotela
 • Standardizacija te provjera smještaja i kvaliteta soba
 • Nadzor osoblja i rada
 • Raspored radnih obaveza
 • Rukovođenje, motivacija i trening osoblja
 • Kontrola rublja, soba, namještaja i sredstava za čišćenje
Potrebne kvalifikacije:
 • SSS
 • Radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
 • Dobre organizacione vještine, komunikativnost, spremnost na timski rad
 • Poznavanje rada na računaru
 • Poznavanje engleskog jezika
Oglas ostaje otvoren 10 dana od dana objave.
Prijave slati na mail: alma.ramic@sjjri.com 

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!
Konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Višegrad
Istočno Sarajevo
Obrazovanje, kultura i sport
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 13.06.2018. Ističe 28.06.2018.

DetaljnoI - Predmet
Školski odbor JU Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Višegrad raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora škole.

II - Opis poslova
Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima.
Za svoj rad odgovara Vladi RS, Školskom odboru i Ministru.
Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i Statutom škole.

III – Mandat
Direktor JU Osnovne škole „Vuk Karadžić“  Višegrad bira se na period od 4 (četiri) godine.
Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.
Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

IV - Uslovi za učešće na konkursu
Za direktora JU Osnovne škole „Vuk Karadžić“  Višegrad može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Ustavom Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Statutom škole, i to:

1.Opšti uslovi:
- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
- da je državljanin Bosne i Hercegovine/Republike Srpske,
- da je stariji od 18 godina.

2.Posebni uslovi:
- ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili ispunjava uslove iz člana 177. stav 1. i 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS“ broj:44/17 i 31/18),
- ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1) ovog stava,
- nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

3. Pored opštih i posebnih uslova koje kandidat mora da ispunjava, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od strane Međunarodnog suda pravde za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred sudom.
        
V – Potrebna dokumentacija
Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni priložiti:
- Kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima rada,
- Izvod iz matične knjige rođenih,
- Uvjerenje o državljanstvu,
- Dokaz odnosno diploma o stečenom stepenu stručne spreme ili ekvivalenta,
- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
- Dokaz, odnosno uvjerenje o dužini radnog iskustva na mjestu stručnog saradnika ili nastavnika na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome (najmanje pet godina),
- Preporuku ranijeg poslodavca odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
- Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od šest mjeseci),
- Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, izdato od nadležnog suda,
- Ovjerena izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine,
- Prijedlog programa rada direktora u narednom četverogodišnjem mandatu,
- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, u skladu sa članom 103. stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj: 49/03, 108/04, 37/06, 73/10, 01/12 i 67/13),
Dokazi (dokumenta) se dostavljaju u orginalu ili ovjerenoj kopiji  u skladu sa zakonom i neće se vraćati kandidatima..

VI – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave
Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu: JU Osnovne škole „Vuk Karadžić“  Višegrad, ulica Vojvode Putnika  br. 16, 73240 Višegrad, sa naznakom „Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne škole „Vuk Karadžić“  Višegrad.
Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske“.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

VII – Napomene
Školski odbor će pisanim putem obavjestiti sve učesnike o rješenju o izboru i imenovanju direktora JU Osnovne škole „Vuk Karadžić“  Višegrad u roku od osam (8) dana od dana dostavljanja rješenja školi.

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!
Prijem 3 radnika - UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU
Istočno Sarajevo
Ostalo
Objavio: Job.ba Tim

Objavljen 13.06.2018. Ističe 21.06.2018.

Detaljno1. „Čuvar“ na OJ Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu - Broj izvršilaca: 1;
2.„ Spremačica“ na OJ Pravni fakultet - Broj izvršilaca: 1;
3.„ Spremačica“ na OJ Medicinski fakultet - Broj izvršilaca: 1;

Kandidati su dužni ispunjavati opšte uslove propisane Zakonom o radu, Pravilnikom o radu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao i sljedeće posebne uslove:

Posebni uslovi za radno mjesto Čuvar:
-Osnovna škola, NK;
- šest mjeseci  radnog iskustva;

Posebni uslovi za radno mjesto Spremačica:
- osnovna škola, NK
- jedna godina radnog iskustva

III
Uz prijavu na konkurs, kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:
1.original ili ovjerenu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih;
2.original ili ovjerenu kopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine koje ne smije biti starije od šest mjeseci;
3.ovjerenu izjavu da kandidat nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova na Univerzitetu;
4.ovjerenu izjavu da nije otpušten iz organa uprave ili javne ustanove kao rezultat disciplinske mjere;
5.original ili ovjerenu kopiju uvjerenja izdatog od strane nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;
6.ovjerenu kopiju svjedočanstva o završenoj stručnoj spremi;
7.dokaz o radnom iskustvu;

Nakon provođenja konkursne procedure, a prije zasnivanja radnog odnosa, izabrani kandidat je  dužan dostaviti dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

III
Sa kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove obaviće se testiranje i interviju.
O vremenu i mjestu obavljanja testiranja i intervjua, kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

IV
Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objavljivanja Konkursa  u dnevnom listu „Glas Srpske“.
Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:
Univerzitet u Istočnom Sarajevu – Rektorat- Vuka Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo sa naznakom „Prijava na Javni konkurs za prijem radnika na neodređeno vrijeme sa naznakom radnog mjesta i organizacione jedinice“.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

 

Komentari

Još uvijek nema komentara. Budite prvi da komentarišete ovaj posao!