Prvi koraci prema poslu

Prema svim provedenim istraživanjima osnovni problem velike nezaposlenosti je u pogrešnom suočavanju sa ovim problemom.
Pojedinci se distanciraju od posla tvrdeći da će se zaposliti kao što su i neki drugi, pa nastoje što manje misliti o tome i mire se sa 'sudbinom'.
Drugi umanjuju značenje posla tvrdeći da posao nije sve u životu i uvjeravaju sebe da se mogu snaći jednako dobro kao i drugi te pokušavaju naći nešto dobro u svemu tome.
Treći pronalaze povremene, sitne, sezonske poslove koji su često ispod njihovih kvalifikacija.
Zajedničko za sve njih jeste da se udaljavaju od proaktivnog traženja posla, prijavljivanja na konkurse, slanja molbi i biografija poslodavcima, poboljšanja svojih kvalifikacija i slično.
Nažalost,postoji veliki broj nezaposlenih osoba koje nikada nisu napisali molbu/prijavu i pronalazak posla takvim osobama svodi se na eventualna poznanstva i pronalazak posla ispod njihovih kvalifikacija. Naš cilj jeste olakšati takvim osobama da pređu u grupu osoba koji proaktivno traže posao jer je to jedini pravi put prema sigurnom 'fer' poslu.

Traženje posla nije 'usputna aktivnost' već zahtjeva potpun angažman.
Potrebno je smisliti plan aktivnosti i svaki dan provesti puno radno vrijeme u provođenju plana i smišljanju novih načina pronalaska posla kakvog želite i zaslužujete!

Razmislite koja znanja, vještine i iskustva posjedujete:
- onih stečenih kroz dosadašnje obrazovanje
- stečenih na dosadašnjim radnim mjestima
- stečenih na raznim tečajevima (strani jezici, informatika, vozački ispit i sl.)